lördag 12 mars 2016

v.10-11

Hej!

I går onsdag hade vi en ofrivillig brandövning på eftermiddagen. Vi jobbade med cernitlera som vi hade i ugnen för att härda. Efter en stund började det ryka från ugnen och då utlöstes brandlarmet så hela skolan fick utrymmas och vi fick en brandövning ca 15.45. Det fungerade alldeles lysande att gå ut och samlas vid långbänken och sedan gå gemensamt till fotbollsplanen. Om barnen pratar om det hemma så vet ni vad som hänt.

På våra samlingar den här veckan har vi pratat om hur vi säger saker till varandra och hur vi låter på rösten och hur vi visar det med vårt kroppsspråk.
Utdrag ur allmänna råd för fritidshem: utgå från samspelet i gruppen för att utveckla elevernas förmåga att kommunicera samt lyssna till, tolka och förstå andras synpunkter och deras sätt att uttrycka sig. Vi fortsätter att jobba med det även nästa vecka.

Den här veckan har vi pysslat med cernitlera och lekt olika lekar i idrottssalen t.ex. svansleken, katt och råtta och kom alla mina kycklingar. Dessutom har vi lekt charader tillsammans.

Nästa vecka börjar vi med påskpyssel på Bullerbyn.

Det ligger mycket kläder i hyllan i långkorridoren på Bullerbyn, titta om ni känner igen något.
Kläderna ligger kvar fram till påsklovet sen plockar vi bort dem.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar