fredag 23 mars 2018

Vecka 12-13

Hej!

Nu börjar det närma sig påsk så nu är det full rulle med påskpyssel. Det görs påskhattar, målas påskharar och fina kort. I idrottsalen lekte vi ..........
I drama hade vår lärarstunderande, Sofia, en aktivitet ......
Idag, fredag, har vi haft datorerna igång med skolplus, matte och svenska spel. Det har även den här veckan varit sug  efter att göra garnbollar.
Vi har så klart varit ute mycket i det härliga vädret.

Nästa vecka fortsätter vi med påskpyssel och går till idrottsalen. Under veckan kommer Sofia att hålla i aktiviteter som rör hennes skolarbete.
Ur LGR11  " Genom undervisningen i fritidshemmet ska eleverna ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att skapa och uttrycka sig genom olika estetiska uttrycksformer"

KOM IHÅG: På skärtorsdag är det sista dagen att lämna in sommarlovslappen!

// Trevlig helg!

Ännu längre ner på sidan är det info om skolråd.....

Här kommer en lägesrapport från vår lärarstudent.

Hej allihop, nu börjar min praktikperiod på Bullerbyns fritids lida mot sitt slut och jag vill informera er lite om de aktiviteter jag haft med eleverna. Det blir ett lite länge blogginlägg men jag vill så gärna dela med mig av vad vi gjort och hur det har gått.

Min första aktivitet var ett pyssel inför alla hjärtans dag där eleverna fick lite finmotorisk övning, alltså öva lite fingerfärdighet. Pysslet gick ut på att trä garn i olika färger genom hål i en papptallrik som var i formen av ett hjärta. Ganska många elever var intresserade och resultaten blev superfina, det var inget problem för eleverna med att pilla garnet genom de små hålen och vi fick dessutom in lite övning på att göra knutar.





Under den härliga sportlovsveckan hann jag med två aktiviteter. Under måndagen var vi i gympasalen och eleverna fick köra lite parkour, och när vi på tisdagen var i skolskogen lekte vi leken "Byta träd". Parkour-banan var uppskattad av många elever och några höll igång en hel timme, men alla elever vad med och provade ett tag. Idrott och fysisk aktivitet är något som ska finnas med i fritidshemmets verksamhet, det står i vår läroplan, där står även att vi ska erbjuda möjlighet till utevistelse under olika årstider.


 Att vara ute, röra sig och även lära sig lite om naturen fick plats i leken "Byta träd". Där blev eleverna tilldelade ett varsitt träd som de på kommando skulle byta mot ett annat av samma sort, medans en elev utan träd ska försöka "sno" ett. Väldigt likt leken "Alla ekorrar byter bo" eller "Fruktsallad" som någon kanske känner igen men denna gång fick eleverna också öva på att känna igen några av våra vanliga svenska träd.

Slutligen vill jag berätta om en rolig lek som  tio barn deltog i häromveckan. Den heter "Marknad i Korpilombolo" och är en minnes-lek som också innefattar lite fysisk aktivitet. Varje barn presenterar vad de heter och vad de "köpt" på marknaden och hittar på en rörelse som får representera sin köpta grej. Sedan går leken ringen runt och varje elev ska komma ihåg allt som kompisarna innan har köpt och alla gör tillsammans rörelserna för varje sak. Det blev väldigt lyckat och det visade sig att på marknaden i Korpilombolo kan man köpa allt från enhörningar och katapulter till glass.

Under tiden jag har kvar på Bullerbyn ska jag bland annat vid något tillfälle passa på att hålla i en musikaktivitet med de elever som vill då jag förutom fritidslärare även studerar till musiklärare. Stort tack för att jag fått förmånen att träffa alla era härliga barn under dessa veckor!

Hälsningar, Sofia Thorsell
lärarstudent Linköpings universitet.



Bryngelstorpskolan


Hej skolrådsförälder!

Tisdagen den 27 mars klockan 18.00 – 19.00 är du välkommen på skolråd.  Vi samlas i matsalen.

Vi presenterar:
·         Övriga frågor
·         Bygget
·         Organisation
·         Ny personal



Skolråd läsåret 17/18
Förskoleklass


1
Malin Holm
Anna Nydahl
2
Solveig Licke
Cecilia Liljenstam
3
Jonas Roos
Elisabeth Hermansson
3
Beatrice Kvist
Patrik Söder
4
Tina Pedersen
Fredrik Hall
5
Mikael Jonsson
Lisa Jonsson
6
Helene Hofslagare
Sofia Strömberg
Personal
Rullande



Varmt välkomna!
Maria Lindblom & Anna Kapanen Kjellberg




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar