tisdag 18 december 2018

v. 50-51

Hej!

Tekniknisse har visst tagit jullov och detta inlägg publiceras nu istället för i fredags, vi ber om ursäkt för det.

Snart är höstterminen slut och vi njuter av våra sista veckor på fritids innan några dagars ledighet och sedan jullovs-fritids.

Vi har under veckan pysslat superfina julgranar, målar många julteckningar och även några julkort har skapats. Alla elever får göra en gran och innan jullovet är kommet ska alla hunnit med att få hem sina alster att kunna pynta med hemma. Vi kommer också låta eleverna designa sin egna disktrasa innan nästa fredag. Det görs med speciella textilpennor och vi är mycket spända på att se vad som kommer få pryda dessa speciella målardukar.

Ett stort intresse för fingervirkning väcktes under veckan och både en och två meter garn har gått åt när många långa garnormar virkats fram av små fingrar. Fingervirkning är mycket tillfredsställande arbete som fort skapar något, när man väl fått kläm på hur man börjar. En så kallad toutorial på Youtube behövs även för oss på fritids ibland.

Kommande vecka är det slutspurt mot jullovet, vi som jobbar under jullovet ser mycket fram emot att hitta på massor med roligheter med de lite mindre barngrupper som oftast blir på loven. Ett guldläge för att hitta på lite extra roliga saker.

I detta underbara vinterväder är det full rulle på uteleken och både vuxna och barn njuter av hur vackert det blivit med all snö. Eleverna får gärna ta med sig en hjälm och något att åka på för att maxa uteleken denna sista vecka. Det enda som inte får användas är åkleksaker med ratt, typ snowracer och liknande.

Nu njuter vi de sista dagarna innan julavslutningen! Med vänlig hälsning Bullerbyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar