fredag 1 februari 2019

v. 5-6

Hej!

Snön har legat kvar hela veckan! Hurra! Det har till och med kommit lite mer. Snöleken pågår för fullt hela tiden och det åks i alla backar som kan hittas så det visslar om det. Naturligtvis är vi noga med att vuxna är i närheten och att ditt barn har hjälm på sig. Ingenstans på skolans område får man åka utan att ha hjälm. Vi tog även denna vecka ut skapandet i den vita snön och skapade konstverk.






Vi har rört på oss både ute och inne och inomhus har även en fascinerade nyhet startats upp. Ett "Funtable". Det är egentligen en stor padda som är inkapslat som ett bord där själva bordsskivan är en stor skärm. Där kan eleverna spela lärande spel och utmana varandra och oss pedagoger. Det är ett stort intresse så de gånger vi sätter på det man ha klockan i högsta hugg för att kösystemet ska bli totalt rättvist :)


Kopplat till vårt nuvarande arbete att visa vad vår nära omvärld har att bjuda på i form av aktiviteter och friluftsliv så berättade vi idag för eleverna om Culturum och Nyköpings nya museum. Vi tipsade eleverna om att gå in på culturums hemsida för att hålla koll på allt som händer där. 

Ur LGR11:

"Närsamhällets och föreningslivets utbud av aktiviteter och platser för kultur, fritid
och rekreation."

Nu taggar vi igång för melodifestivalens uppstart! Trevlig helg!
Bullerbyn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar