måndag 11 november 2019

v. 45-47

Hej!

En veckan har gått sen höstlovet och rutinerna börjar hitta tillbaka. Vi har ett mycket trevligt och lyckat höstlov med allt möjligt kul. Vår läskiga bana i gympasalen har mycket uppskattad och flera av våra elever var ganska pirriga innan och fnittriga efter.Sista tiden har det även skapats fler stora byggprojekt inne i Byggis! Jättekul att se hur kreativa och fantasifyllda eleverna kan vara. 





Under veckan som gått har vi pysslat fars-dagspyssel bland annat. Vi har också pratat om hur man på fars dag kan fira vilken fadersfigur som helst som man har i sitt liv. En farfar, kusin, morbror eller äldre kompis.

Vi har också haft besök av en superhjälte! Megakillen swischa förbi och läste sin bok för eleverna. Nästa vecka då det är barnboksveckan sa han att han kanske hinner göra ett snabbt besök till. Under veckans om kommer så lägger vi en hel del fokus på just barnboksveckan. Vi kommer ha högläsning för våra innegrupper måndag och tisdag och även ha andra aktiviteter som knyter an till läsning och böcker.

Jullovslappen är på väg ut till er vårdnadshavare! Vi ber er att så fort det är möjligt lämna in den, även om er egna ledighet över juldagarna inte är helt spikad så är det viktigt att lappen kommer in senast det datum som står. Vi ser hellre att elever blir oväntat lediga på lovet än att vi saknar information helt.

Kläder! Nu börjar tiden på riktigt med mycket ytterkläder, vantar, mössor med mera. Vi behöver er hjälp som vårdnadshavare i denna fluffiga röra! Namna ditt barns kläder på något vis! Det är i stort sett omöjligt för oss att veta vart ett plagg försvunnit men om det är namnat är det så mycket enklare för oss att hjälpa er leta på alla ställen vi kan komma på.

Efterlysning en gång till! Vi har kommit halvvägs i vårt bowlingspel! Om vi kunde få några till stora PET-flaskor (1,5 eller 2 L) så skulle vi kunna starta bowlingturneringar med programmering som inlärning! :)


En härlig vecka önskar vi er! Från alla på Bullerbyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar