fredag 17 mars 2017

Vecka 11-12

Hej!

Vilket härligt väder vi börjar få. Det märks också klädmässigt på barnen, vi har många diskussioner om vad man ska ha på sig ute. Överdrag gäller fortfarande, de yngre barnen leker på ett annat sätt än dom äldre och vi vill inte ha in smutsiga kläder i soffor och dylikt. Vi har varit ute mycket och nu har spadar och hinkar kommit fram som är poppis. Karusellmålningen blev en lyckad aktivitet - många fina alster finns uppe på väggarna.



 På vår gemensamma dag, då alla fritidsavdelningarna är tillsammans stod idag, hälsa och välmående i fokus. Vi började med att titta på en film om varför det är viktigt att äta "rätt" samt diskuterade vad kroppen behövde sin energi till. Efter det fick man välja på att delta i aktiviteter som; massage, rundboll, nagelmålning, lekar och RÖRIS-gympa. Vi avslutade med att alla elever fick göra egna smörgåsar, denna gång fanns det en hel del grönsaker att välja på. Många tänkte till på filmens innehåll och plockade åt sig även av det. 



Nästa vecka gör vi klart karusellmålningen så alla som vill får chans att göra den. Det är återigen dags att titta i sina lådor och göra klart och ta hem- lite vårstädning!
På fredag leker vi lekar ute som eleverna önskat.
Ur LGR 11 " Fysiska aktiviteter och en hälsosam livsstil är grundläggande för människors välbefinnande".

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar