fredag 14 september 2018

v. 37-38

Hej!


Veckorna rullar på och hösten börjar göra sig riktigt påmind med blåst och regnskurar, vi påminner därför igen om att se till att ditt barn har tillgång till kläder efter väder på fritids. Regnkläder, stövlar och ombyte.




Under veckan har vi lekt lekar ledda av pedagoger både ute och inne, bland annat under höken vingar kom och detektivleken. Garnbollar har fortsatt att tillverkas i alla möjliga storlekar och färger.Vi har också startat upp att ha högläsning med eleverna en gång i veckan, detta för att öka elevernas intresse för läsning, samtal kring det man läst och deras förståelse för berättelsen de hört. Avslutande på veckan hade vi rörelse och skakade loss till "Just dance".




Nästa vecka kommer pedagogledda lekar återkomma och även högläsningen. På tisdag är det studiedag och alltså ingen skoltid, fritids är öppet som vanligt. Vi kommer under förmiddagen på tisdag gå iväg till en lekpark för härligt höstig utevistelse, alla elever kommer följa med och kläder efter väder är ett måste. Vi hoppas då kunna plocka lite höstigt naturmaterial att använda till pyssel under eftermiddagen.




På fritids har vi en förslagslåda uppsatt inne i spelhålan, denna är till för att eleverna ska kunna vara delaktiga i att bestämma innehållet i fritidsverksamheten. Eleverna får närs om helst lägga en lapp i lådan med förslag på en aktivitet de vill göra på fritids eller om något material de önskar fanns. Vi kommer under veckan presentera denna låda för alla elever på Bullerbyn, framförallt de nya förskoleklasseleverna. Vi hoppas under terminen få in många spännande förslag på vad eleverna vill ha eller göra på fritids och sedan göra så gott vi kan för att förverkliga så många förslag som möjligt.



Utdrag ur LGR11: "Demokratiska värderingar och principer, i sammanhang som är bekanta för eleverna. Hur gemensamma beslut kan fattas"


Trevlig helg!
Hälsningar Bullerbyn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar