fredag 1 mars 2019

v. 9-10

Hej!

Tiden springer iväg och vi har redan kommit in i den första vårmånaden. Vi lever nog alla upp av att morgnarna börjar bli ljusare och att solen visar sig allt mer. Förra veckan hade vi ett jättehärligt sportlov som dock var snöfritt detta år. Vi vägde upp snöbristen med massor med aktiviteter både ute och inne och vi hoppas eleverna är lika nöjda och glada som vi pedagoger över hur veckan blev. 

Under veckan som varit har vi varit ute en hel del som vanligt men nu har lekandet i snöhögar bytts ut mot kickande av fotbollar samt mycket hopprepshopping.

En del pyssel har förstås också tagit form.




Under onsdagen var det aktivitet i gympasalen och då blev det lite bollekar, full fart  och mycket energi! Under fredagen hade vi förstås lite fokus på Melodifestivalen då andra chansen denna helg intar Nyköping! Eleverna fick möjlighet att pyssla ihop en snygg "boa" av silkespapper och vi tippade gemensamt på hur det skulle gå i duellerna i andra chansen. Enligt bullerbyns elever skulle Andreas Johnson, Vlad Reiser, Martin Stenmarck och Rebecka Karlsson gå segrande ur sina dueller i festen på Rosvalla.


Då marsvädret kan bjuda på lite allt möjligt gällande temperaturer så har det redan denna vecka uppstått väldigt många diskussioner mellan oss pedagoger och eleverna gällande hur man ska vara klädd ute. Vår ståndpunkt att eleverna ska ha överdragsbyxor och jacka på sig, även om solen skiner. Dock räcker det med ett par tunnare byxor och en tunnare jacka, tunna skalkläder eller liknande. Vi har fortfarande en på många ställen väldigt blöt och smutsig skolgård och eleverna kan inte komma in med smutsiga blöta kläder i verksamheten igen helt enkelt. Vi har efter vinterns halka också väldigt mycket löst grus på vår skolgård, mitt i leken blir det på grund av det en del som halkar på detta och trillar. Ett par tunna tights eller byxor ger inget skydd alls mot skrapade knän så även där för ett par skalbyxor något gott med sig. 


Nästa vecka ser lite speciell ut på ett par punkter. Vi har på onsdag studiedag vilket innebär att vi har fritidsverksamhet hela dagen. Vi kommer då efter lunch gå iväg med alla Bullerbyelever till lekparken som ligger bredvid Stenkullaskolan och vara tillbaka till melliset kl 14:00.

Vi kommer också hålla kvar i vår gympasalsdag på onsdagen men kommer lägga den aktiviteten på förmiddagen istället.

På torsdagen är det första dagen för kunskapsfestivalen och vi kommer då vara mycket ute med eleverna då halva vår verksamhet kommer användas till festivalen. Vi har endast verksamhet på Spehåle/Ateljésidan. Vi vill också påminna er vårdnadshavare att vara noga med att säga till löparen när ni hämtar ert barn för att gå iväg på samtal, lätt att glömma bort när det inte är som vanligt. 


I övrigt kommer vi förstås lägga energi på finalen i melodifestivalen 2019! På fredagen kommer mello få ta plats med genomlyssning av finalbidragen och en tippning kring vinnaren.

Som ni säkert hört förut har vi alltid en värdegrundstrappa som är aktuell i alla skolans verksamheter. Den som är aktuell just nu är "Jag visar förståelse för att alla är olika". Vi vill att denna förståelsen ska vara högst aktuell alla dagar på året och vi tror att den förståelsen underbygger en bra klimat i verksamheten. Vi kommer under några samlingar diskutera med eleverna vad denna trappan kan innebära för oss just på fritids.

Utdrag ur LGR11:
"Eleverna ska genom undervisningen på fritidshemmet ges möjlighet att utveckla sin förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer samt samarbeta utifrån ett demokratiskt och empatiskt förhållningssätt"

Till sist vill vi delge er information om hur sommaren 2019 kommer se ut på Bullerbyn.
Det kommer vara sammanslagning mellan Bryngelstorpskolan och Sjösa skola under veckorna 28,29,30,31 och vi kommer ha verksamheten här på Bryngelstorp. Era barn kommer alltså endast vara här på Bryngelstorp de veckor de har fritids sommaren 2019. 

Trevlig helg önskar vi på Bullerbyn!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar